4.4.2017: Exportní večer FMV „Jižní Korea: destinace pro český export?“

Centrum asijských studií ve spolupráci s Centrem evropských studií a SKOKem (FMV) uspořádali 4. dubna 2017 další Exportní večer Fakulty mezinárodních vztahů.

Hosty Exportního večera byli pan Lukáš Mikeska, prezident Obchodní komory při Česko-korejské společnosti, a paní Jana Hajzlerová, ředitelka Česko-korejské společnosti. Mluvili a diskutovali na téma „Jižní Korea: destinace pro český export?“ 

Česko-korejská společnost (체코-코리아 협회, The Czech-Korean Society, ČKS) je nevládní nezisková organizace sdružující osoby a instituce, které spojuje zájem na rozvoji přátelství a spolupráce národů České republiky a Koreje. K jejímu poslání, cílů i organizační struktuře viz ZDE. V minulosti uspořádala např. Korejské dny v Moravsko-slezském kraji, organizuje Filmový klub ČKS nebo výuku korejštiny.

Obchodní komora při Česko-korejské společnosti sdružuje české a korejské společnosti a instituce a podporuje svými aktivitami obchodní a hospodářské vztahy mezi Českou republikou a Korejskou republikou. Komora byla založena u příležitosti návštěvy korejské prezidentky Pak Kun-hje v České republice a oslav 25. výročí navázání diplomatických styků obou zemí v roce 2015. Více viz ZDE.

S Obchodní komorou při Česko-korejské společnosti uzavřela FMV v říjnu 2016 Memorandum o spolupráci, s cílem rozvíjet vzájemnou spolupráci obou institucí a přispět i k podpoře kulturní a vzdělávací spolupráce České republiky a Korejské republiky

Fotografie: Grafická a multimediální laboratoř, VŠE v Praze.